Prescreeners worden naar juryleden zoals bijvoorbeeld van de Oscar-prijzen gestuurd. Zij kunnen de film bekijken en hun stem uitbrengen. Geregeld lekken dergelijke films uit, voordat ze überhaupt in de bioscoop zijn verschenen. Disney brengt daarom dergelijke films uit die alleen op de Cinea-speler te bekijken zijn. Deze speler wordt ontwikkeld door Dolby Laboratories. Cinea-spelers zijn speciaal ontwikkeld om piraterij te voorkomen, zo meldt CNet.

"Dit is een flinke schep bovenop alles wat we al doen tegen piraterij", zegt Dennis Rice van Disney. Twee jaar geleden wilde de filmindustrie screeners in de ban doen, maar dit stuitte op veel weerstand. Als compromis wilde de filmindustrie vorig jaar al de Cinea-speler inzetten, maar er waren te weinig exemplaren beschikbaar. Dat probleem is nu opgelost: Cinea verscheept 12.000 exemplaren naar leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de uitreiking van de Oscars. Ook gaan er spelers naar de British Academy of Film and Television Arts.

Elke speler staat op naam en elke prescreener is voor elke speler specifiek versleuteld. Of andere studio's ook gebruik gaan maken van Cinea is nog onbekend. Sony Pictures en Universal hebben al aangegeven er voorlopig geen gebruik van te willen maken.