De Segway (een motorisch voertuig, waarbij de bestuurder op een platform met twee wieltjes en een stuur staat) is al sinds de eerste geruchten over het apparaat een dankbaar gespreksonderwerp in de it-wereld.

De belangstelling van Steve Jobs (Apple) en Jeff Bezos (Amazon.com), de veiling van het eerste exemplaar, de eerste diefstal en een rit met de Segway door Utrecht: het waren stuk voor stuk gebeurtenissen die op internet uitgebreid werden becommentarieerd.

Nu is er opnieuw reden tot opwinding: vrijdag viel de Amerikaanse president George W. Bush namelijk voorover toen hij de Segway-scooter uitprobeerde. Persbureau Reuters heeft de foto's van de val van de Amerikaanse president.

Weapon of minimal destruction

De cynische commentaren op de val van Bush zijn op internet niet van de lucht. Met name Ashlee Vance, één van de Amerikaanse correspondenten van The Register, is op dreef. Hij omschrijft de Segway als een 'weapon of minimal destruction'.

Op de voorpagina stelt The Register dat de Segway 'niet erger is dan een pretzel'. (Vorig jaar verslikte Bush zich in een pretzel, terwijl hij naar een football-wedstrijd op de tv zat te kijken. Hij viel flauw en liep een schram op zijn wang op.)

Ook aan de weblog-wereld is het Segway-incident van Bush niet onopgemerkt voorbijgegaan. "Segways zijn dus niet fool-proof", stelt weblogger Barking Moose droogjes vast. En Mijnkopthee.nl schrijft: "De beste man heet natuurlijk niet voor niets George Walker Bush."

Volgens Blogdex, dat bijhoudt waar webloggers over schrijven, staan de foto's van Bush inmiddels in de topvijf van de populairste pagina's.