Organisator van de conferentie, Patrick de Laive is vooral erg te spreken over het het hoge niveau van de sprekers. "Dit jaar hebben we 150 aanvragen van sprekers gehad. Voorheen was dat andersom", zegt De Laive met enige trots. Onder andere techblogger Robert Scoble en Garret Camp, oprichter van StumbleUpon, geven acte de pr├ęsence.

Een ander punt dat hij wil aanstippen is de aanwezigheid van Digg Nation in Amsterdam. Het is de bedoeling om de wekelijkse videopodcast waarin de beste verhalen van Digg worden besproken live te streamen. "Het is de eerste keer dat het live gestreamd wordt. We verwachten dan ook enkele duizenden mensen die daar naar gaan kijken. Dat zou nog wel eens kunnen betekenen dat we de allergrootste conferentie ter wereld worden", voegt De Laive er kwajongensachtig aan toe. "Het ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt."

Streaming video

De streaming video wordt verzorgd door de NOS en Cross Media Ventures. "Ze gebruiken het platform dat ze ook gebruiken voor de Olypmische Spelen", legt De Laive uit die duidelijk trots is op de deal.

De conferentie heeft plaats voor 700 bezoekers en is nog niet uitverkocht. De Laive verwacht dat dit wel gaat gebeuren. "Er zijn nog wel wat kaarten maar het gaat wel hard. Ik denk dat het uitverkocht raakt maar het zal er net om spannen."

Nederlandse startups

Speciale aandacht is er voor web 2.0 bedrijfjes die net beginnen. Er zijn 24 zogenaamde startups uitgenodigd om zichzelf te presenteren. Een stuk of acht daarvan zijn afkomstig van Nederlandse bodem. De bekendste daarvan zijn waarschijnlijk eBuddy en Wakoopa die beide vijf minuten krijgen om hun handel te presenteren. "De meesten staan nog heel erg in hun kinderschoenen, maar het is wel erg interessant", aldus De Laive.

Ook Nederlandse ondernemers die alleen een goed idee hebben kregen de kans om kostenloos binnen te komen. Arne Hulstein, Erwin Blom en Lucien Burm zetten samen een initiatief op om deze beginnende talenten binnen te krijgen. Door middel van een presentatievideo en een stemronde kregen de kleinste startups de kans om een gesponsorde kaart te verdienen.

Met een toegangsprijs van 750 euro is het voor veel beginners nogal lastig om binnen te komen op het evenement waar flink genetwerkt gaat worden. De top drie wordt bezet door Tweetburner, Viddix en WeColumn.

The Next Web Conference wordt op drie en vier april gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Lezers van Webwereld kunnen met een korting van 200 euro een kaartje bemachtigen. De code hiervoor is verkrijgbaar bij de redactie.