Sony sloot het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006 af met een winst van 159,9 miljard yen (ruim 1 miljard euro). In dezelfde periode in 2005 was dat nog 5,3 procent hoger (168,9 miljard yen). De lagere omzet wordt vooral geweten aan de prijsverlaging van Sony's nieuwste spelcomputer, de Playstation 3 (PS3).

Mede dankzij de PS3 steeg de geconsolideerde omzet van Sony in het afgelopen kwartaal met 9,8 procent tot 2600 miljard yen (bijna 16,5 miljard euro).

De divisie Computer Entertainment, die onder meer verantwoordelijk is voor de Playstation, is de enige hoofdtak binnen Sony die de afgelopen drie maanden met verlies heeft afgesloten.

De elektronica-afdeling, Sony Electronics, zag de kwartaalwinst in een jaar verdubbelen tot 177,4 miljard yen. De omzet steeg hier met bijna 17 procent tot 1900 miljard yen.

De stijging bij Electronics werd vooral veroorzaakt door de sterke verkopen van Bravia lcd-tv's en digitale Cybershot-camera's.

De grootste omzetstijging voor Sony vond plaats in Europa. Op dit continent werden zowel lcd-tv's als Vaio pc's goed verkocht. In de Verenigde Staten bleef de verkoop van tv's een beetje achter.