Volgens het door EMC gesponsorde IDC-onderzoek komt het totaalcijfer neer op bijna 45Gb digitale informatie per persoon. In 2011 zal het totaal neerkomen op 1,8 zettabytes (1800 exabytes).

Digitale schaduw

IDC wijdt de sterke jaarlijkse groei van zo'n 60 procent onder meer aan de gestegen verkoop van digitale camera's, meer vaardigheden in het kopiëren van informatie, toegenomen internettoegang in opkomende markten en sociale netwerksites.

"Voor het eerst is je digitale schaduw groter dan de digitale informatie die je zelf vervaardigt, zoals foto's, e-mails of digitale gesprekken", constateert John Gantz van IDC. Met die 'digitale schaduw' verwijst Gantz naar persoonlijke en vaak privacygevoelige informatie in mailinglists, surfgeschiedenis of door veiligheidscamera's genomen foto's.

Bedrijven

Het aandeel van bedrijven in de wereldwijde digitale informatiebulk verschilt per sector. Daarbij is nauwelijks correlatie met hun IT-bestedingen. Zo komt 20 procent van de jaarlijkse IT-uitgaven van organisaties uit de financiële sector, maar heeft hun informatie slechts een aandeel 6 procent in de digitale wereld.