Het is slechts een detail in de grotesk wordende soap tussen Oracle, HP en SAP. De drie grootmachten vechten voor het gerecht een prestigestrijd uit. In de Verenigde Staten is het smullend vermaak in de media.

Larry Ellison, ceo van Oracle, claimt maar liefst vier miljard dollar aan schade te hebben geleden doordat SAP via het overgenomen bedrijf TomorrowNow software van Oracle zou hebben gestolen. SAP heeft inmiddels toegegeven dat het fout is geweest, maar schat de schade op hooguit enkele tientallen miljoenen.

Duizenden files gestolen

SAP is door Oracle voor het gerecht gedaagd omdat de Duitse firma via het Amerikaanse dochterbedrijf TomorrowNow toegang tot de systemen van Oracle had. Via die ingang heeft het voorheen zelfstandige supportbedrijf software gestolen, claimt Oracle. Het zou om duizenden bestanden gaan.

De huidige hoogste baas van HP, Leo Apotheker, was ten tijde van de datadiefstal de ceo van SAP. Oracle wil hem dagvaarden omdat hij volgens Ellison wist van de diefstal en dat niet tegenhield. HP heeft Apotheker afgeschermd en zegt niet waar de Duitser is. Reden voor Ellison om privédetectives in te huren om de dagvaarding in zijn handen te kunnen drukken.