Via de Google Play Private Channel zijn bedrijven beter in staat hun eigen apps, bijvoorbeeld een vergaderingsapp, voor werknemers beschikbaar te stellen. De apps zijn dan makkelijker te vinden voor het personeel en ze zijn niet via Google Play te downloaden door mensen van buiten de organisatie.

Apps beperken

Gebruikers krijgen toegang tot het kanaal als ze inloggen met hun bedrijfsadres. In de bedrijfshoek staan alleen unieke bedrijfs-apps. Het is namelijk niet toegestaan een app die in Google Play staat dubbel te publiceren in het privékanaal.

Organisaties kunnen het kanaal beperken tot een specifieke groep werknemers, zodat de eigen app-hoek niet beschikbaar is voor het hele bedrijf. Binnen het privékanaal is het niet mogelijk om specifieke apps te beperken voor bepaalde groepen. Het is dus een alles-of-niets-situatie.

Het privékanaal duikt bij gebruikers op als apart blokje in de Play-app met daarin de bedrijfsnaam. Het kanaal is niet in te zien via de webinterface, enkel op Android-apparaten zelf.