Meer dan 16.000 bezoekers uit alle hoeken van de wereld ook. Voor veel keynotes, sessies, demonstraties, meetings en het afsluitende partnerfeest. De locatie was dit jaar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. alwaar de ICT-reus zijn strategie blootlegde.

Dit onder leiding van de nieuwe CEO Satya Nadella. Hij sprak de menigte in het Verizon Center toe en deed de 'mobile-first, cloud-first'-strategie nog eens uit de doeken. Dit aan de hand van Microsofts vorig jaar gepresenteerde pijlers; cloud, mobility, social en big data. Waar COO Kevin Turner overigens ook nog security aan toevoegde.

Want Microsoft is bezig met een ongekende omslag. De softwarereus slankt rigoureus af en presenteert zich voortaan als een bedrijf dat "productiviteit en platformen" biedt. Met de cloud als evangelie, Internet of Things als toekomst en zijn partners als tentakels. Een sfeerimpressie van WPC 2014.

Lees ook terug: keynote van Microsoft-CEO Satya Nadella (foto's door Chris Koenis - overigens gemaakt met een iPhone 5s)