In zijn net nieuw verschenen boek 'Why software sucks… And what you can do about it', geeft hij de problemen weer van software.

Een van de problemen die hij beschrijft gaat over het feit dat een programma als Word bijvoorbeeld vraagt of iemand zijn document wil opslaan. Volgens Platt zou het voor de gebruiker veel duidelijker zijn om de vraag te stellen of de gebruiker alles wil weggooien wat hij zojuist getikt heeft, zo schrijft Reuters.

In dit voorbeeld refereert Platt aan het ouderwets gebruik van de typemachine, waar alles wat je typt automatisch 'opgeslagen' is, maar waar je een extra handeling moet uitvoeren om de content te vernietigen.

Ook vindt Platt het klikken op 'ok' bij elke handeling een voorbeeld van een waardeloze dienst. Ter illustratie geeft hij het voorbeeld van een auto. "Als je de sleutel in het contact steekt en deze omdraait vraagt je auto toch ook niet aan je of je er wel zeker van bent dat je hem wilt starten?"

Het bevestigingsscherm verschijnt ook te vaak volgens Platt. Het gevolg is dat mensen standaard op 'ok' klikken en de echt belangrijke waarschuwingen niet meer lezen. Als meest frustrerend beschrijft hij de error-boodschappen, waarna de gebruiker ook op 'ok' dient te klikken. "Natuurlijk is het niet 'ok' dat iets niet werkt en niet uitgelegd wordt hoe ik het dan wel werkend krijg", aldus Platt in zijn boek.

Platts tip aan de programmeurs is 'Your.User.Is.Not.You.'.