De twee grootste internetproviders hebben besloten om Geenstijl tijdelijk te blokkeren uit solidariteit met Wesselius, zo meldt het ANP. "We hebben er samen voor gezorgd dat Geenstijl even niet bezocht kan worden", bevestigt directeur R. Vos van de provider FlamingoTV. De andere grote provider op het eiland, Telbo, heeft hetzelfde gedaan.

"Dit is een eenmalige actie omdat de publicatie ons gevoel voor ethiek aantast", aldus Vos. "Het is niet de standaard, we zijn geen censurerend orgaan."

Toch besloten de providers direct al na de publicatie van Geenstijl om een reeks gedragsregels op te stellen om internetcriminelen harder aan te pakken. Wie zich schuldig maakt aan hackerspraktijken, diefstal van informatie van andermans computer, internetbedreiging, internetlaster of privacyschending wordt door de providers afgesloten.

Geenstijl.nl publiceerde vorige week donderdag documenten die ze naar eigen zeggen met een p2p-programma van de pc van de officier van justitie op Bonaire hebben geplukt. Het weblog citeerde ook enkele erotische citaten uit het dagboek van Wesselius.