Wie genoeg heeft van de slanke, sexy Apple laptop kan deze bij Microsoft inruilen en 650 dollar korting krijgen op de Surface Pro 3, die vanaf 799 dollar verkocht wordt. De actie geldt voor Microsoft-winkels in de Verenigde Staten en loopt nog tot 31 juli.

De MacBook Air wordt nieuw vanaf 999 dollar verkocht en Microsoft geeft je alleen de 650 dollar korting als je het laatste model in goede conditie komt inleveren.

Analist Patrick Moorhead betwijfelt of dit wel een goede deal is. "Als je het vooral om accutijd gaat, is de MacBook Air onovertroffen. De Surface Pro 3 komt niet in de buurt. De 13 inch MacBook Air biedt 12 uur werken op een batterij." Microsoft geeft zelf aan dat de 12 inch Surface Pro 3 bij het surfen op het web en het bekijken van video 9 uur blijft werken.

Moorhead vraagt zich af of er veel Apple-gebruikers zijn die de overstap zullen wagen. "De meeste Mac-eigenaren zitten vast in het Apple ecosysteem."

Toch is hij over de actie te spreken en geeft hij Microsoft een pluim. "Om aandacht te trekken is het slim om je eigen product te vergelijken met iets dat in de markt als premiumapparaat gezien wordt", zegt hij. "Je wilt je vergelijken met een winnaar, niet met een verliezer."

Klaarblijkelijk ziet Microsoft de Macbook Air dus als beste laptop van het moment. Op de Surface Pro 3 na dan, uiteraard.