De verbeterde aanklacht tegen Apple volgt op de afwijzing van de eerste claim, halverwege november. Daarin stelde Psystar dat Apple een monopolistisch bolwerk koesterde maar dat werd door de rechter niet als bewezen geacht.

Daarom past Psystar nu de claim aan. De belangrijkste argumenten zijn nu gericht op copyrightregels. Het bedrijf stelt dat Apple de gebuikersvoorwaarden (EULA) voor Mac het auterursrecht misbruikt om de competitie buitenspel zetten. Daarnaast intepreteert Apple de Digital Millenium Copyright veel te ruim. Volgens de klager rekt Apple de licentie te ver uit over gebieden waar het copyright op de Mac OS niet zou gelden.

'Entiteiten' steunen Psystar

Psystar benadrukt dat het misbruiken van copyrightregels ook bewerkstelligd kan worden zonder een monopolist te zijn. Hiermee probeert het te voorkomen dat de rechter de claim opnieuw wegwuift op basis van de antitrustwet.

Begin december vermoedde Apple dat er een addertje onder het gras zat bij Psystar. Het diende daarom een vernieuwde aanklacht in om de personen en organisaties achter de Mackloner te achterhalen om hen ook vervolgens aan te klagen.