Er is nog niet veel bekend over de nu al controversiële game van Rockstar/Take-Two Interactive die draait om pestgedrag op het schoolplein. Jeroen Dijsselbloem, die voor de PvdA in de Tweede Kamer zit, beweert dat het hier gaat om 'een computerspelletje waarin pesterig gedrag door scholieren wordt verheerlijkt'.

Dijsselbloem beweert dat Bully veel gevaarlijker is dan computerspelletjes die zich in een fantasiewereld afspelen. "Dit staat heel dicht bij de dagelijkse realiteit van scholieren. Pesten is een groot probleem voor veel jongeren."

De politicus verklaarde een brief geschreven te hebben naar Take-Two Interactive met het verzoek aan de uitgever om 'hun verantwoordelijkheid te nemen'. In de brief, zo zegt hij, vraagt hij hen om de game hier niet op de markt te brengen. Take-Two heeft de brief nog niet mogen ontvangen.

Dijsselbloem, die zich al eerder veroordelend uitsprak over gewelddadige videoclips, wil echter niet toe naar een verbod op de game. "Ik ben principieel zeer terughoudend met het vragen om een verbod. Bovendien is dat via internet toch makkelijk te omzeilen."