Dat meldt De Telegraaf. Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) wil een gesprek met diverse bedrijven en de Consumentenbond om regels op te stellen over wat toelaatbaar is. UPC stuurt abonnees ongevraagd mediaboxen toe waarmee ze een half jaar lang gratis digitale televisie kunnen kijken. In die periode wordt de klant benaderd met de vraag of hij het abonnement om wil zetten in een betaald lidmaatschap.

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer hebben meerdere leden hun ongenoegen geuit over de handelswijze van de kabelaar. De PvdA pleit voor een weggooirecht: abonnees moeten de mogelijkheid hebben om de decoder bij het grof vuil te zetten, aangezien zij nooit om het apparaat gevraagd hebben, zo schrijft de krant. Probleem is volgens Van Gennip dat abonnees tekenen voor ontvangst van het apparaat en daarom waarschijnlijk in de problemen komen wanneer ze de mediabox weggooien.

Mark Zellenrath van UPC verklaart tegenover Novum zich van geen kwaad bewust te zijn. "We sturen eerst twee brieven en bellen daarna op om te vragen of ze een decoder willen." Tevens betoogt Zellenrath dat iedereen het apparaat binnen zes maanden kosteloos kan terugsturen. "Dit wordt ten onrechte als een probleem gepresenteerd", aldus de woordvoerder.