De PVV vraagt aan Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (VenJ), kritisch te kijken naar de optie die Google biedt voor mensen die niet willen dat de zoekgigant hun routerdata verzamelt.

Om die internetters te beschermen tegen de dataverzameldrift voerde Google een mogelijkheid door om aan te geven dat iemands data niet mag worden opgeslagen of gebruikt. Dit kan door "_nomap" toe te voegen aan de netwerknaam (SSID). Dit onder druk van privacytoezichthouder CBP.

Yesmap

De PVV vindt, net als een groot deel van de Tweede Kamer, dat dit de omgekeerde wereld is. Draadloze internetters zouden geen opt-out moeten krijgen maar een opt-in, "door bijvoorbeeld het SSID op '_yesmap' te laten eindigen". Wat de PVV betreft een veel beter optie dan de methode van Google.

Microsoft, Apple ook aanpakken

Verder roept de partij Teeven op om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het wifi-sniffen zoals dat ook gebeurt door Apple, Microsoft, BlackBerry en Skyhook. Daarnaast zou er ook een onderzoek ingesteld moeten worden door het College bescherming persoonsgegevens (CBP). De vragen zijn gesteld naar aanleiding van een publicatie van Webwereld.