Een rechter in Californië heeft bepaald dat Qualcomm royalties moet betalen aan Broadcom over omzet die Qualcomm heeft gemaakt met QChat versie 3.0, één van de producten waarvan eerder was bepaald dat Qualcomm de verkoop diende te staken. Het Hof besliste eveneens dat Qualcomm aan Broadcom alle inkomsten moet overdragen die zijn verkregen met QChat, zogeheten push-to-talk software voor mobiele telefoons.

Bovendien besliste het hof dat Qualcomm een gerechtelijk bevel negeerde door ondersteuning te blijven bieden voor een aantal Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) producten. Eerder dit jaar oordeelde een rechter dat Qualcomm met hun producten inbreuk maakte op Broadcom-patenten. Qualcomm beweert dat het slechts een kwestie is van hoe het gerechtelijk bevel wordt geïnterpreteerd en dat het bedrijf van plan is om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Gebrek aan respect

Broadcom liet in een verklaring weten dat Qualcomm's acties een gebrek aan respect tonen voor het intellectueel bezit van andere bedrijven en voor het hof.

Qualcomm en Broadcom zijn al een tijd met elkaar verwikkeld in een juridische patentstrijd en dit is niet de eerste keer dat Qualcomm op de vingers wordt getikt voor het omzeilen van het verbod.

Eerder dit jaar gelaste een rechter een onderzoek naar de advocaten van Qualcomm. Hij ontdekte dat de advocaten opzettelijk tienduizenden documenten hadden achtergehouden in een andere zaak waarbij Broadcom eveneens betrokken is.