Zo bepaalde een rechter van de Federal Court of Appeals gevestigd in Washington DC. De uitspraak is een opsteker voor QualComm en de bedrijven die Qualcomm technologie gebruiken. Qualcomm is al voor een langere tijd verwikkeld in een juridische strijd met grote rivaal Broadcom. Don Rosenberg, vicepresident bij Qualcomm, reageerde dan ook opgetogen op het besluit van de rechter. 'We zijn erg blij met de beslissing. En de uitspraak zegt ook weer iets over de ongepaste strijdwijze van Broadcom.'

Patent

Recentelijk berichtte Webwereld nog dat Qualcomm bepaalde producten niet mocht produceren en verkopen. Maar dat is nu dus deels teruggedraaid, zolang het maar niet de patentregels overtreedt. De patenten van Broadcom blijven dus wel overeind, waar de concurrent het natuurlijk niet mee eens is. Recentelijk kreeg dit nog een staartje voor Qualcomm omdat het technologie verkocht gebaseerd op dat van de rivaal.

De hele zaak draait om chips in mobiele telefoons die onder andere verbinding kunnen maken met het internet de zogeheten wideband Code Division Multiple Acces (WCDMA) chips en EV-DO (Evolution-Data Only) chips. De chipset regelt het verkeer tussen de processor, het geheugen en andere onderdelen van een mobiele telefoon. Waarschijnlijk zien de twee bedrijven elkaar weer terug in de rechtbank over andere lopende zaken.