Naast het woningaanbod komen ook zaken als kopen, verkopen, verhuizen en verbouwen aan bod. "We hebben echt gekozen voor de hele breedte", licht algemeen directeur Epco Vlugt toe. Volgens hem blijkt uit onderzoek dat mensen alles wat met wonen te maken heeft als een van de belangrijkste dingen in het leven beschouwen.

Vlugt merkte dat het aanbod behoorlijk gefragmenteerd is. Moviq wil dat probleem oplossen. "Niet iedereen weet precies waar de informatie vandaan moet worden gehaald." Volgens Vlugt zijn veel mensen op zoek naar bijvoorbeeld checklijsten. "Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer. Daar hebben we heel veel onderzoek naar gedaan. Wat beweegt je in het proces, wat moet je gebruiken", wijdt Vlugt uit. "Al dat onderzoek hebben we gebruikt voor de input van Moviq."

Geen Funda killer

Begin dit jaar deden geruchten de ronde dat Moviq de Funda-killer zou worden. Vlugt wil benadrukken dat Moviq een woonplatform is en geen huizensite. "Funda is echt een huizensite. Of wij Funda daadwerkelijk pijn zullen doen dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Als je puur kijkt naar het woningaanbod dat wij hebben, dan gebruiken wij iets andere technieken."

Vlugt heeft het dan over de semantische zoekmachine waarmee gezocht kan worden op faciliteiten die in de buurt voorhanden zijn. Bijvoorbeeld een basisschool of kinderopvang. Maar een gebruiker kan ook zoeken naar een huis met een vijver die geschikt is voor koikarpers. "Het is veel meer vanuit de consument gedacht", aldus de algemeen directeur.

Ook voor ondernemers

Moviq probeert consumenten en ondernemers bij elkaar te brengen. "Voor ondernemers proberen wij een middel te zijn om met consumenten in contact te komen." Uit onderzoek blijkt volgens Vlugt dat veertig procent van die ondernemers geen website heeft. De bedrijven met site zouden moeilijk te vinden zijn. Dat zou opgelost kunnen worden door een eigen pagina bij Moviq te beginnen, aldus Vlugt.

Mededingingsautoriteit

De site is voor vijftig procent in handen van de Rabobank. De andere helft van de aandelen is in handen van uitgeverij Sanoma. "Vanochtend heeft Sanoma getekend. Er moet nog goedkeuring komen van de Europese mededingingsautoriteit, maar de letter of intent is getekend." KPN en energiebedrijf E.ON zijn beide partner van Moviq.