De bank wil zijn klanten helpen bij het vinden van een 'droomhuis', verkondigt de bank. "Verreweg de meeste huizenkopers beginnen hun speurtocht op internet. Via Zoekhuizen.nl helpen we onze klant bij het vinden van zijn droomhuis", vertelt Jos de Lange, directeur particulieren bij de Rabobank.

De website, die 100 procent eigendom wordt van de Rabobank, behoudt zijn eigen identiteit. Gijs den Hollander van Zoekallehuizen.nl is blij met de deal. "Onze site wordt goed bezocht en geniet inmiddels grote naamsbekendheid." Door de overname zal dit alleen maar groeien, denkt hij.

Zoekallehuizen.nl is niet onomstreden. In februari van dit jaar werd de site al aangeklaagd door makelaarsvereniging NVM en twee makelaars omdat de site zou profiteren en parasiteren op de investeringen en prestaties van de makelaars.

In maart bepaalde een rechter echter dat de huizensite niet hoeft te stoppen met het doorzoeken van sites van makelaars. Zoekallehuizen.nl is een zoekmachine en daarom geen concurrent van de makelaars, oordeelde de rechter destijds. Ook in hoger beroep won de huizensite. Nu loopt er alleen nog een bodemprocedure van de NVM tegen Zoekallehuizen.nl.