Tegenover Emerce bevestigt de bank de plannen om de woonportals te verkopen, en dat er gesprekken zijn met verschillende partijen. Er zou zelfs een korte tijdslimiet aan de onderhandelingen zit. Per 1 mei worden alle werkzaamheden gestaakt en zou het personeel op straat komen te staan. Dit wil de woordvoerder niet bevestigen.

Moviq, een samenwerking van Rabobank en Sanoma, is nu ruim een jaar online. De site geeft naast het woningaanbod informatie over wonen, verhuizen en inrichten. Zoekallehuizen.nl werd in november 2006 gekocht door de Rabobank. Met die site hoopte de bank nieuwe hypotheekklanten binnen te trekken.

Rabo Mobiel gesnoeid

Van een ander Rabo-project, Rabo Mobiel, werd onlangs bekend dat het gaat afslanken. Een deel van de taken wordt door de Rabobank overgenomen, reden waarom Rabo Mobiel met minder medewerkers toe kan. Tegenover Telecompaper liet de CFO van Rabo Mobiel weten dat de markt voor mobiel betalen momenteel stil ligt. Volgens hem komt dat mede door de gevolgen van de economische crisis.