Van de weggebruikers tussen de 16 en 24 jaar geeft 27 procent toe meer risico's te nemen op de weg na het spelen van een racegame. Zeker duizend rijders zijn ondervraagd door de Britse rijschool BSM.

Robin Cummins van BSM stelt dat er een 'onbetwist' verband bestaat tussen gamen en gevaarlijk rijgedrag. En de enquête kwam tevens naar voren dat 34 procent van de ondervraagden van mening is dat het spelen van games de rijvaardigheid verbetert. 40 Procent is ook van mening dat ze door het spelen betere reflexen krijgen, zo meldt de BBC.

De enquête toont tevens aan dat slechts iets meer dan de helft van de mensen die frequent gamen het rijbewijs de eerste keer haalt. In de groep mensen die sporadisch spellen speelt is dit 45 procent.

"Met meer dan tweehonderd jonge mensen die jaarlijks door een snelheidsongeval om het leven komen is het cruciaal dat zij beseffen dat het op de weg gaat om de realiteit", aldus Cummins.

Gameontwerper en multimiljonair David Perry verwerpt het onderzoek. Volgens hem wordt het rijgedrag bepaald door hoe de bestuurder zich op dat moment voelt en niet door hoe de bestuurder zich voelde toen hij in de auto stapte. "Alles wat invloed heeft op de emoties, beïnvloedt het rijden. Zoals de persoon die voor je rijdt en de muziek die opstaat, niet een spel dat je een uur eerder hebt gespeeld", aldus Perry.