De televisie heeft er een grote concurrent bij. Van de internetters tussen de 12 en 25 jaar gebruikt bijna de helft zijn internetverbinding om radio te luisteren of tv te kijken, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij de gebruikers tussen de 25 en 45 jaar is dat ongeveer 36 procent. Gemiddeld is het gebruik van radio en tv via internet in een jaar tijd 9 procent gestegen, aldus het CBS.

Niet alleen zijn radio en tv op internet steeds populairder. Ook wordt het nieuws steeds vaker digitaal geconsumeerd. Vooral internetters tussen de 25 en 45 jaar lezen het nieuws online. Gemiddeld is het bijhouden van nieuws voor 43 procent van de internetters een belangrijke bezigheid geworden.

Ook wordt internet steeds meer gebruikt in plaats van gewone post. 7 Procent van de internetters heeft zijn postzaken vrijwel volledig vervangen voor internet en e-mail. Ruim 20 procent heeft dat voor een groot deel gedaan en 28 procent verstuurt nog alles via de 'ouderwetse post'.