De kosten die de Sena (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten) berekent voor het uitzenden van muziek via internet, hebben het station de das omgedaan, zo laat het station weten. De Sena rekent hiervoor 0,00084 euro per luisteraar per nummer. Het minimum per jaar bedraagt 524,76 euro per kanaal.

"De laatste jaren is breedbandinternet enorm populair geworden, waardoor ook het aantal luisteraars van Frequent is toegenomen", aldus een woordvoerder. Op het laatste moment had Frequent tussen de 3000 en 25.000 luisteraars per dag. "De kosten lopen hierdoor zo hoog op dat het financieel niet meer is op te brengen."

Radio Frequent kreeg geld van sponsors en via reclame, maar ook dit is niet meer kostendekkend, aldus de organisatie. De radiomakers hopen nog op een doorstart. Tot die tijd is de website uit de lucht.

Radio Frequent is in 1996 in Arnhem begonnen met internetuitzendingen. De eerste twee jaar was dit nog in een experimentele fase. Na 1998 werd er 24 uur per dag uitgezonden met onder andere DJ Madman als presentator, bekend van de hit 'Meisje (je bent zo lelijk als de nacht)'.