We hebben het hier over OSVR, oftewel het Open Source Virtual Reality-concept van Razer. Een complete open source benadering met zowel de hardware, een eigen head mounted display (HMD), en software die vrij beschikbaar zijn. Ontwikkelaars kunnen toepassingen schrijven voor OSVR en zelf onderdelen zoals betere camera's en displays toevoegen.

De headset is namelijk 3D-printbaar. Hoewel gebruikers daar wel een 3D-printer, handigheid én heel veel geduld voor moeten hebben natuurlijk. Zij die dat niet hebben kunnen de VR-bril vanaf juni ook kant-en-klaar kopen voor 200 dollar. De bedrijven achter het concept, naast Razer zijn dat HMD-bouwer Sensics en maker van bewegingssensoren Leap Motion, zien een grote toekomst in een open source VR-bril.

Specs en concurrentie

De 5,5 inch 1920 bij 1080 full HD virtual reality-bril is met zijn omvang én beoogde toepassingen het open source broertje van de Oculus Rift die is opgekocht door Facebook. De twee vergelijken is echter gekkenwerk, volgens Razer. Het bedrijf hoopt dat toepassingen voor de Oculus Rift straks ook werken op OSVR. Maar mocht het concept aanslaan zijn de twee de facto directe concurrenten.