RT Company verkeerde eind 2004 in dusdanige financiële problemen dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de opvolger van Newconomy, dat ooit werd opgericht door Maurice de Hond, op het strafbankje plaatste.

De handel in aandelen RT werd hierdoor stilgelegd. Ook mocht het bedrijf geen nieuwe aandelen uitgeven. Deze restricties worden opgeheven, zo heeft RT Company vrijdag bekendgemaakt. RT verwacht dat de handel in zijn aandelen eind februari weer zal worden hervat. Tevens zal het bedrijf 600 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.

De nieuwe aandelen worden onderhands geplaatst aan Holland Management Holding (HMH) en de Stichting Vrienden RT Company als betaling voor een lening van zes miljoen euro. De zes miljoen euro is onderdeel van een grotere lening van in totaal vijftien miljoen euro. Tevens zal RT Company, alvorens de nieuwe aandelen worden uitgegeven, vijftig gewone aandelen samenvoegen tot één (een zogenoemde reverse stock split).

RTC stond eind 2004 nog aan de rand van de afgrond. Het voormalige investeringsbedrijf nam toen drastische maatregelen en gooide het roer om in een poging zich om te vormen tot ict-dienstverlener. Gaandeweg zijn diverse bedrijfsonderdelen verkocht en werd voor enkele dochters en uiteindelijk ook RTC zelf faillissement aangevraagd.