Zdnet ontdekte dat driver 6.191 van de gigabitversie van de Realtek-netwerkkaart op een machine met Windows Vista bestanden tijdens het transport zodanig verandert dat deze in de praktijk niet meer bruikbaar zijn.

Hoe meer processorkracht de machine gebruikt, hoe meer schade er aan de bestanden wordt aangericht, zo ontdekte George Ou, it-journalist en blogger bij Zdnet.

"Het probleem was zelfs zo erg geworden, dat als ik een programma als µTorrent in de achtergrond gebruikte, de datacorruptie zo groot was ik zelfs geen bijlagen kon verzenden", verzucht Ou.

Na wat onderzoek ontdekte Ou dat het probleem minder werd naarmate hij meer programma's uitschakelde. "Op dat punt was het duidelijk dat er iets mis was met het netwerksubsysteem. Ik vermoedde dat het de netwerkdriver was, dus heb ik de nieuwste 6.195-driver gedownload."

Hiermee waren de problemen voor Ou als sneeuw voor de zon verdwenen. "Het is dus duidelijk dat driverversie 6.191 de oorzaak is. Ik ben benieuwd wat er de afgelopen vier maanden nog meer gecorrumpeerd is." Bron: Techworld