De recessie heeft een stevige impact op de ICT-hardwaremarkt, constateert ABN AMRO. De bank verwacht een omzetdaling van 10 tot 15 procent voor de hele branche. Concerns als Océ en ASML zijn zwaar getroffen door de crisis. De behoefte aan dataopslag en beheer van de ICT-infrastructuur zijn de enige groeimarkten.

ABN Amro heeft een rapport uitgegeven over de staat van de Nederlandse ICT-markt. Het rapport ‘Visie op Media en Technologie’ (pdf) zegt verder dat ICT-budgetten steeds stabieler blijken waardoor de ICT-sector inmiddels minder recessiegevoelig is geworden. Dit in tegenstelling tot 2001, toen de ICT-markt de recessie aanvoerde. ABN AMRO verwacht voor IT-software een lichte omzetgroei en ‘slechts’ omzetstabilisatie voor IT-services.

Tekort aan specialisten

De markt voor IT-software groeit met 0 tot 5 procent in 2009, verwacht de bank. "Opvallend is het aanhoudende tekort aan hoogwaardige IT-specialisten, ook in deze tijden", meldt het rapport verder. Daarbij baseert ABN zich op gegevens van onder meer ICT~Office. Ernst and Young daarentegen zegt in de onlangs verschenen editie van ICT Barometer dat de werkgelegenheid juist onder druk staat.

Bron: Channelworld.nl