Yahoo leverde namelijk de FBI en de Britse politie de e-mails van een van drugshandel verdachte Brit die communiceerde via conceptversies van e-mails in Yahoo, zo meldt Vice. De verdachte stelde een mail op, maar verzond die niet, waarna iemand op een andere locatie de conceptversie in het postvak las en vervolgens verwijderde uit de concepten en de prullenbak.

Ze dachten daarmee veilig te zijn, maar Yahoo vond de conceptmails na een verzoek van de autoriteiten terug. Het gaat daarbij zelfs om concepten die tijdens het tikken al zijn verwijderd en volgens de verdachten nooit werden opgeslagen in concepten. De advocaten van de vermeende drugshandelaar zeggen dat dat helemaal niet kan en dat er stiekem gebruik wordt gemaakt van niet-rechtsgeldige sleepnet-informatie van de NSA.

Volgens Yahoo is dat gewoon een effect van een auto-save-feature Er werden snapshots opgeslagen en doorgestuurd naar de Britse politie in samenwerking met de FBI. De rechtbank heeft nu besloten na dringende verzoeken van de advocaten om Yahoo te horen hoe het nu precies zit met de e-mails.