Openshaw was vorige week wereldnieuws, omdat hij tijdens een rechtszaak tegen cyberterroristen gezegd zou hebben dat hij niet wist wat een website was. De collega's bestrijden de uitspraak van Openshaw niet, maar zeggen dat de tekst uit zijn verband is gerukt, zo meldt de Telegraaf.

Volgens collega-rechters zou Openshaw de vraag hebben gesteld in het belang van de aanwezigen en van justitie. Hij wilde slechts zorgen dat 'iedereen in de rechtszaal in staat is om het proces te volgen', aldus de rechters.

De vraag van Openshaw volgde op de ondervraging van een getuige door de aanklager. Die informeerde naar verwijzingen op websites, die geplaatst zouden zijn door leden van een mogelijk militant Islamitsch forum. Het rechterlijke college verklaart nu dat Openshaw vervolgens vroeg wat een website was, 'om het gepresenteerde bewijsmateriaal te verduidelijken'.

Volgens persbureau Reuters beantwoordde aanklager Mark Ellison de vraag van de rechter met een uitleg van de begrippen 'website' en 'forum' en erkende de rechter vervolgens dat hij het niet helemaal begrepen had. Het persbureau blijft dan ook bij zijn oorspronkelijke verhaal.