Volgens een federaal beroepshof uit Chicago is Gonzalez schuldig aan het illegaal verspreiden van muziek via internet, zo meldt persbureau Associated Press. Het hof ging niet akkoord met het verweer van Gonzalez dat zij muziek downloadt om te bepalen welke cd's zij wil kopen. Gonzalez en haar man hebben meer dan 250 cd's.

Gonzalez verwijderde de muziek die ze niet aanschafte, niet van haar computer. De rechters vergeleken de vrouw met een winkeldievegge die dertig cd's steelt om later te bepalen of ze daarvoor betaalt.

Een onterechte vergelijking, meent MP3Newswire. "Winkeldieven stelen. Ze nemen iets weg van de rechtmatige eigenaars. Muziekdelers 'delen'. Niets wordt weggenomen, fysiek of op een andere manier."

Gonzalez was één van de eerste personen die werd aangeklaagd door de RIAA wegens het aanbieden van muziek via internet. Zij weigerde akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel van 3.500 dollar van de RIAA. Een federale rechter besloot Gonzalez vervolgens een boete van 22.500 dollar op te leggen. Deze boete is nu door een beroepshof bevestigd.

Het bedrag van 22.500 dollar is gebaseerd op het aantal nummers dat Gonzalez ter download aanbood: dertig. Voor elk nummer moet zij 750 dollar betalen.