De twee partijen kwamen iets nader tot elkaar nadat een rechter in de Amerikaanse staat Californië deze mogelijkheid poneerde. De twee bedrijven liggen al langere tijd met elkaar in de clinch over de OpenComputer van Psystar. De laaggeprijsde OpenComputer kwam bij diens introductie standaard met een Mac besturingssysteem. Dat schoot Apple in het verkeerde keelgat en startte een rechtszaak tegen Psystar.

En Psystar klaagde Apple weer aan op grond van antitrustwetgeving. Maar nu hebben beide kemphanen besloten tot een zogeheten Alternitive Dispute Resolution (ADR). Dit kan door een rechter opgedragen worden aan de partijen als de oplossing van een conflict verder weg dan ooit lijkt en tot onnodig hoge rechtszaakkosten leidt.

Gesloten deuren

Nu de twee bedrijven water bij de wijn doen, zou het tot een oplossing van het conflict kunnen komen. Apple en Psystar willen rond de onderhandelingstafel gaan zitten voor 31 januari 2009. Apple's voordeel om voor een onderlinge oplossing te kiezen, is dat de uitkomst van het overleg niet publiek gemaakt hoeft te worden.