McKinnon, die zich met hand en tand verzet tegen uitlevering aan de VS, heeft al aangekondigd dat hij in beroep gaat tegen het besluit van de rechtbank in Londen, zo meldt BBC News. Uiteindelijk bepaalt de Britse minister van Binnenlandse Zaken of McKinnon zal worden uitgeleverd.

De Amerikaanse autoriteiten willen McKinnon in de VS voor de rechter brengen wegens 'de grootste militaire hack ooit'. McKinnon heeft toegegeven dat hij heeft ingebroken op de computersystemen van het Amerikaanse leger, marine, luchtmacht en de ruimtevaartorganisatie NASA.

McKinnon, die gebruikmaakte van de nickname 'Solo', heeft altijd ontkend dat hij kwade bedoelingen had. Door in te breken op Amerikaanse militaire servers hoopte de Brit informatie te vinden over buitenaardse wezens en ufo's.

Volgens de VS heeft McKinnon voor meer dan 700.000 dollar schade aangericht tijdens zijn zoektochten. Een van de aanvallen van McKinnon vond kort na 11 september plaats. Door de aanval was het onmogelijk om de systemen van het Earle Naval Weapons Station te gebruiken.