<p/>In een hoorzitting op dinsdag noemde Patel de pogingen van Napster om nummers te blokkeren, 'schandelijk'. "Als jullie het niet goed kunnen, moeten we het systeem misschien afsluiten", zo dreigde ze.

Patel heeft nu een onafhankelijke bemiddelaar aangesteld die de impasse in de rechtszaak moet doorbreken. De bemiddelaar, A. J. Nichols, moet haar adviseren over de beste manier waarop het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde muziek via Napster voorkomen kan worden. Nichols was eerder bemiddelaar in een zaak tussen Sun en Microsoft.

Tijdens de hoorzitting betoogde Russel Frackman, advocaat namens de muziekindustrie, dat Napster meer bezig is met juridische manoeuvres dan met het ontwikkelen van een deugdelijk filtersysteem. Van een lijst met 6.000 nummers die door Napster geblokkeerd moeten worden, waren er op dinsdagochtend nog altijd 5.000 beschikbaar via de muziekuitwisseldienst.

Jonathan Schiller, advocaat voor Napster, bestreed de lezing van de platenmaatschappijen. Volgens Schiller heeft Napster miljoenen dollars besteed aan de ontwikkeling van een filtersysteem. Onlangs ging Napster nog een samenwerking aan met Gracenote, een bedrijf dat Napster zal assisteren bij het verfijnen van zijn filter.

Rechter Patel, die Napster toch al niet zo goed gezind is, leek meer waarde te hechten aan het betoog van Frackman dan aan dat van Schiller. Ze zei niet te begrijpen dat de filtertechniek van Napster zo slecht werkt. De meeste gebruikers van Napster zullen dezelfde ervaring hebben: bijna alle nummers zijn nog altijd te downloaden via de dienst.

Een woordvoerder van Napster zei dinsdag dat het bedrijf inmiddels 1,7 miljoen bestandsnamen blokkeert. Ook het aantal gebruikers van de dienst is afgenomen, sinds Napster is begonnen met het blokkeren van tracks. <br/><hr width="100%" align="center" size="1" color="BLACK" noshade=""/><i>Eerdere relevante berichten:</i><br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Magere opkomst Napster-mars op Senaat</b> (04 april 2001)<br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Muziekindustrie beticht Napster van valsspelen</b> (28 maart 2001)<br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>RIAA stapt weer naar de rechter vanwege Napster</b> (23 maart 2001)<br/>