De groep spammers is volgens de procureur-generaal van Massachusetts verantwoordelijk voor honderden miljoenen spamberichten per maand. In de e-mails prezen zij onder meer nagemaakte drugs en horloges, gekopieerde software, illegale hypotheken en porno aan.

Procureur-generaal Tom Reilly omschrijft de groep spammers als 'één van de grootste bendes van dit land, en waarschijnlijk van de wereld'. Het openbaar ministerie van Massachusetts heeft een rechtszaak aangespannen tegen zeven leden van de spamgroep en twee bedrijven (2K Services en Ecash Pay).

Hoofdverdachte is Leo Kuvayev, de vermoedelijke leider van de spambende. Kuvayev staat in de top200 van de anti-spamorganisatie Spamhaus.

De bende opereerde waarschijnlijk vanuit Boston en Rusland en maakte gebruik van domeinnamen die waren geregistreerd in Monaco, Australië en Frankrijk. De servers stonden in China, Korea, Brazilië en Taiwan.

De bende is opgerold met hulp van Microsoft. De softwaremaker maakte daartoe zo'n honderdduizend speciale Hotmail-adressen aan. In drie weken tijd kwamen op deze adressen 45.000 berichten binnen die vermoedelijk afkomstig waren van de spambende.