Claims die via de Msfreepc-website binnenkomen zijn niet geldig omdat ze niet voldoen aan de daarvoor gestelde eisen, zo heeft de Amerikaanse rechter Paul H. Alvarado bepaald.

De consumenten die al op deze wijze een claim hebben ingediend, kunnen dit opnieuw doen via de officiële weg, aldus Alvarado. Dit kan via een aangifteformulier of via de website Microsoftcalsettlement.com die wel door de rechter zijn goedgekeurd.

Amerikaanse consumenten kunnen vanaf 16 september via de website Msfreepc.com van Lindows schadeclaims tegen Microsoft indienen in het kader van de antitrustzaak.

Microsoft moet van de rechter 1,1 miljard dollar aan consumenten uitbetalen. Lindows biedt consumenten via de website de mogelijkheid tegoedbonnen om te wisselen voor producten van Lindows of Sun Microsystems.

De hele actie was een doorn in het oog van Microsoft. De fabrikant van Windows verzocht Lindows in september om de website uit de lucht te halen. Lindows weigerde dit, waarna Microsoft naar de rechter stapte.