Vertegenwoordigers van Spamhaus – advocatenkantoor Jenner & Block – tekenden afgelopen week beroep aan tegen een voorlopig dwangbevel van marketingbedrijf E360insight.

Het bedrijf vroeg de rechter daarin om de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) en Tucows (het bedrijf dat Spamhaus.org registreerde) te dwingen de domeinnaam van Spamhaus op te heffen. De antispamdienst zou ten onrechte E360insight in zijn spammersdatabase hebben staan, aldus E360insight.

De Amerikaanse rechter Charles Kocoras verklaarde het beroep van Spamhaus donderdag gegrond. Dit betekent dat domeinbeheerder ICANN of domeinregistrant Tucows de domeinnaam van Spamhaus niet hoeven op te heffen.

Volgens de rechter zijn de ICANN noch Tucows patij in deze zaak. Ook zou opheffing van het domein alle online activiteiten van Spamhaus stopzetten, en niet alleen de activiteiten die door E360insight worden aangevochten.

De twee andere eisen van E360insight – een boete van 11,7 miljoen dollar en een blokkade die derde partijen toegang tot de antispamdienst ontzegd – blijven voorlopig openstaan.