De site van RealDVD toont de volgende boodschap: "Wegens juridische stappen die de filmstudio's uit Hollywood tegen ons hebben genomen is RealDVD tijdelijk niet beschikbaar." Daarnaast verzekert RealNetworks de consument dat het bedrijf zich in zal blijven zetten om software te leveren waarmee een legale kopie van een dvd kan worden gemaakt voor eigen gebruik.

De rechter heeft de verkoop van RealDVD tijdelijk een halt toegeroepen, tenminste totdat hij alle relevante documenten heeft doorgenomen die op deze zaak betrekking hebben. Morgen volgt een hoorzitting waarbij wordt bekeken of het voorlopig verkoopverbod mag worden opgeheven, meldt Ars Technica.

Kopie op één pc

Met de RealDVD software is het mogelijk om een exacte kopie van een dvd te maken op de harde schijf. De kopie kan niet naar een andere harde schijf worden gekopieerd, omdat de kopie is gelinkt aan de harde schijf waarop de dvd is opgeslagen.

De Motion Picture Association of America (MPAA) beargumenteert dat Real Networks de wet overtreedt, aangezien het met RealDVD mogelijk is om gehuurde dvd's te kopiëren zonder het schijfje aan te schaffen. Reden genoeg voor de MPAA om een rechtszaak tegen Real aan te spannen om de verkoop van RealDVD te verbieden.