De verdachte, Marlon Brando Gill, wordt ervan beschuldigd dat hij op 23 december vorig jaar een mobiele telefoon door de keel van Melinda Abell, een vriendin, heeft geduwd. Hij zou tot de actie zijn gekomen in een moment van woede en jaloezie, zo meldt de krant de Kansas City Star.

Hij kwam haar ophalen en wilde een vriend opbellen om een auto te lenen. Na een flinke ruzie over dat telefoongesprek duwde hij het toestel in haar keel. Daarna kalmeerde hij en probeerde hij meerdere malen tevergeefs om het mobieltje uit haar keel te halen. Toen dat niet lukte, gebruikte hij een andere telefoon om het alarmnummer 911 te bellen, aldus de aanklacht.

De verdachte, die bijna alle beschuldigingen heeft ontkend, verklaarde deze week voor de rechter dat de vrouw zelf de mobiel inslikte. De arts die de mobiele telefoon in het ziekenhuis weer uit het lichaam van de vrouw heeft verwijderd, bestrijdt dat. Volgens hem is er bruut geweld gebruikt om de mobiel zo diep in de keel van het slachtoffer te krijgen.