De verdachte Armin Meiwes (44), ook wel de 'kannibaal van Rotenburg' genoemd, heeft in maart 2001 een 43-jarige man vermoord en deels opgegeten. Deze man, Bernd Juergen Brandes, reageerde vrijwillig op een oproep op internet van Meiwes. Brandes was een van de 204 mensen die op de advertentie reageerden.

Bij hun ontmoeting hadden Brandes en Meiwes eerst seks. Vervolgens werd – met overeenstemming van beiden – de penis van Brandes afgesneden met het doel deze op te eten. Het slachtoffer raakte op een gegeven moment buiten bewustzijn waarna Meiwes hem slachtte en delen van hem daarna op at. Dit alles legde hij vast op video.

Op zich is kannibalisme niet strafbaar in Duitsland. Als echter bewezen kan worden dat Meiwes de ander heeft gedood uit seksuele lust of dat hij dit deed met de bedoelingen andere delicten te plegen, kan dit leiden tot een veroordeling tot levenslange gevangenisstraf, zo schrijft persbureau AFP.

Meiwes zou inmiddels met een televisieproductiebedrijf samenwerken om een documentaire van zijn leven te maken. Het oordeel van de rechter wordt in maart verwacht.