De maandag na Thanksgiving Day en 'koopjesdag' Black Friday is Cyber Monday, de dag dat webwinkels vaak een recordomzet draaien. Dit jaar was dat niet anders: de online verkopen afgelopen maandag waren goed voor 733 miljoen dollar, zo meldt de Wall Street Journal op basis van cijfers van ComScore.

Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens ComScore tastte 44 procent van alle Amerikanen die maandag online waren ook daadwerkelijk in de buidel. Zestig procent van die totale omzet werd gegenereerd vanaf computers op de werkplek.

"Green Monday"

Er is meer goed nieuw voor de webwinkelbranche. Want Cyber Monday blijkt helemaal niet meer dé topdag van het jaar, die ligt waarschijnlijk nog in het verschiet. Business Week meldt dat er in de tweede week van december soms nog meer omzet op één dag wordt gedraaid.

Bij eBay noemen ze het "Green Monday", de dag dat het geld met bakken binnenstroomt. Woensdag 13 december 2006 was bijvoorbeeld goed voor 667 miljoen dollar, zo becijferde wederom ComScore. En dat is méér dan de 608 miljoen dollar van Cyber Monday vorig jaar.

Cyber Monday van dit jaar is dus wel een nieuw record, maar daar gaat één van de komende 'dwaze dagen' in december waarschijnlijk overheen.