De grootste reorganisatie in de geschiedenis van Microsoft zorgt voor een stortvloed aan IT-talent op de banenmarkt. "Het jachtseizoen voor recruiters is geopend", meldt directeur Jason Berkowitz van bureau Seven Step aan zustersite CIO.com.

Volgens Berkowitz gaat er een exodus van talent naar kleinere, opkomende start-ups plaatsvinden. Vooral in Finland, waar de meeste Microsoft-medewerkers van de Nokia-tak mogen afvloeien, kan dat volgens de recruitmentexpert op termijn juist gunstig uitpakken voor de regionale ICT-branche.

Complete personeelsbestand Microsoft is extra interessant

Niet alleen de medewerkers die al weten dat ze ontslagen zullen worden zijn aantrekkelijk voor andere werkgevers, maar ook Microsoft-medewerkers van wie niet bekend is of ze mogen blijven.

De reorganisatie creëert onzekerheid onder het personeel van Microsoft, waardoor werknemers zich afvragen of het niet verstandig is elders naar een baan uit te kijken, zegt Berkowitz. "Uit ervaring weten we dat mensen die niet op de nominatie staan ontslagen te worden in een situatie als deze sneller toehappen als een recruiter hen belt."

Microsoft reorganisatie