Red Hat Enterprise IPA (Identity, Policy and Audit) is de opvolger van de Netscape Directory Server en gebaseerd op freeIPA. Dit project werd ongeveer een jaar geleden gestart met als doel een eenvoudig pakket te bieden voor het beheer van identiteiten en toegang binnen Linux- en Unix-omgevingen. FreeIPA gebruikt de Fedora Directory Server en Kerberos 5 voor authenticatie en Single Sign-on.

De door Red Hat ondersteunde variant van freeIPA ging in april in bèta en is getest met onder andere Red Hat Enterprise Linux, AIX Solaris en HP-UX als clients. Enterprise IPA synchroniseert bovendien met onder andere LDAP en Active Directory.

Overname Identyx

Gelijktijdig kondigde Red Hat de overname aan van Identyx, een kleine leverancier van een 'virtual directory'. Het Identyx-product Penrose wordt toegevoegd aan een latere editie van Enterpise IPA waardoor identity management binnen complexe infrastructuren, waar sprake is van meerdere directory’s en databases, eenvoudiger moet worden.

Project Spacewalk

Tijdens de Red Hat Summit in Boston werd ook bekend dat de code base van Red Hat Satellite onder een GPLv2-licentie beschikbaar wordt gesteld (Project Spacewalk). Met Red Hat Satellite kunnen bedrijven duizend virtuele en fysieke systemen als één beheren beheren. Door het openstellen van de code base kunnen nu ook de gebruikers bijdragen aan de ontwikkeling van het beheersysteem.

Bron: Techworld