In februari sloten Microsoft en Red Hat een overeenkomst waarin ze vastlegden dat ze elkaars besturingssystemen zouden gaan valideren, testen en ondersteunen op hun eigen virtualisatieplatformen. Dat blijkt nu steeds beter te gaan. In juli kwam Microsoft al met open source drivers die het mogelijk maakten om Linux bovenop Hyper-V te draaien en nu heeft Red Hat de netkvm en viostor drivers uitgebracht.

De netkvm driver is a Network Driver Interface Specification (NDIS) miniport network driver en de viostor is een Storport miniport driver. Vanaf Windows Server 2003 ondersteunt Windows Storport, een driver voor het gebruik van high-performance aansluitingen, zoals voor fibre channel en RAID adapters. Deze aansluitingen zijn van belang voor high-end storage vendors en de nieuwe driver geeft KVM dus meer kansen in het datacentra.

Op het KVM-blog noemt Haydn Solomon de release van de Windows-drivers 'interessant'. “Paravirtuele blockdrivers voor Windows kregen weinig aandacht en het was bekend dat ze onstabiel waren. Misschien heeft Red Hat, nu ze waarschijnlijk in september hun Enterprise 5.4 versie uit gaan brengen, eindelijk de Windows paravirtuele blockdrivers op de rails”, schrijft hij. Het KVM-project heeft in ieder geval een pagina gewijd aan de nieuwe drivers.

Bron: Techworld