Begin dit jaar heeft Red Hat deze producten al aangekondigd en in juni kwam de bèta beschikbaar. Die is sindsdien getest door een aantal grote bedrijven, zoals Host Europe, NTT Communications, Qualcomm en Swisscom, die volgens het persbericht allemaal erg enthousiast zijn.

De Red Hat Enterprise Virtualisation Hypervisor ondersteunt zowel Linux als Windows servers en desktops. Daar heeft een samenwerking met Microsoft onlangs voor gezorgd. De hypervisor is gebaseerd op RHEL 5.4 met KVM, die eerder dit jaar werd uitgebracht. De virtualisatieoplossing heeft daarmee alle enterprise features van RHEL 5.4, zo verzekert Red Hat.

RHEVH kan worden opgeschaald naar 96 cores met 1TB aan RAM op het host-niveau en naar 16 virtuele cpu's en 61GB aan RAM aan de gastkant. Verder zit er onder andere live migration in, een absolute must voor een moderne hypervisor.

In Enterprise Virtualization Manager zitten high availability tools, live migration, load balancing en image beheer voor Linux en Windows. Verder zitten er natuurlijk monitoring tools in. De desktopversie van de Virtualization Manager is nog in bèta, maar moet een volledig VDI oplossing gaan bieden, gebaseerd op SPICE, het protocol dat Red Hat aankocht met de overname van Qumranet.

Bron: Techworld.nl