Klanten kunnen ervoor kiezen om de applicatieserver in licentie te nemen van Amazon in ruil voor een virtueel image van de software. Een andere mogelijkheid is om bestaande licenties beschikbaar te maken op de cloud van Amazon. JBoss op EC2 komt voorlopig alleen te draaien op server van Amazon in de Verenigde Staten, maar is ook beschikbaar voor Nederlandse klanten. Red Hat belooft Nederlandse klanten te ondersteunen bij het gebruik van de dienst.

Red Hat brengt voor 'JBoss op EC2' 119 dollar per maand in rekening, of minimaal 1,21 dollar per server per uur. Deze kosten komen bovenop de kosten die Amazon in rekening brengt voor de geleverde opslag en bandbreedte. Amazon verzorgt voor Red Hat de betaling en accepteert alleen betalingen in dollars.

Enterprise Linux

Het JBoss Enterprise Application Platform is ontworpen op basis van open standaarden en verenigt de JBoss Application Server met JBoss Hibernate, JBoss Seam en andere Java-technologieën van JBoss.org. Het platform is de tweede oplossing van Red Hat die via Amazon EC2 wordt aangeboden. Red Hat Enterprise Linux kwam in november 2007 al ‘on-demand’ beschikbaar.

Red Hat is zeker niet de enige leverancier die zijn software online beschikbaar stelt, maar hanteert wel een andere strategie dan bijvoorbeeld rivaal Microsoft. Redmond heeft ervoor gekozen om een eigen infrastructuur te bouwen voor het hosten van software wat een aanzienlijke duurdere en tijdrovendere oplossing is.

Bron: Techworld