Het blad publiceert elk jaar een lijst met de beste 100 nieuwe, technologische bedrijven die uitblinken in innovatie. De drie Nederlandse techbedrijven staan in een lijst van 200 genomineerden, met bedrijven uit Azië, Europa en Noord-Amerika, die kans maken om in de definitieve lijst te komen, die op 16 januari bekend wordt gemaakt. Eerdere bedrijven die de innovatielijst van Red Herring wisten aan te voeren zijn bijvoorbeeld Google en Yahoo.

Albumprinter levert software waarmee gebruikers hun foto's kunnen beheren en uitprinten. Nimbuzz levert een programma waarmee gebruikers gratis kunnen bellen en chatten via de mobiele telefoon. I-wood biedt goedkoper mobiel bellen aan door reclamebanners op het schermpje te zetten.

Investeringen

Afgelopen zomer kreeg Nimbuzz nog een flinke financiële injectie waarmee het hoopt meerdere markten aan te boren, zoals de Zuid-Amerikaanse markt.

Ook Albumprinter gaat het financieel voor de wind, nadat Joop van den Ende en zijn investeringspartner in 2007 geld staken in Albumprinter door een belang van 30 procent in het bedrijf te nemen. Albumprinter heeft grootse plannen voor de Amerikaanse markt en opende dependances in New Jersey en San Francisco.