Reggefiber, de joint venture van Reggeborgh en KPN, krijgt een forse financiële injectie om de uitrol van glasvezel in Nederland te versnellen. Reggefiber krijgt 285 miljoen die voor 10 jaar vast staat om in 33 gemeenten glasvezel uit te rollen. Het geld mag niet worden gebruikt voor andere glasvezelprojecten.

Versnelde uitrol

De lening komt van de Europese Investeringsbank (EIB) en vijf commerciële banken waaronder ING, ABN Amro en RBS. De spade gaat nu weer de grond in en Reggefiber hoopt eind volgend jaar circa 1,3 miljoen huishoudens in Nederland te voorzien van glasvezel.

Eerder werd al bekend dat de lening in de pijplijn zat, maar nog hing op de goedkeuring van de EIB. Pas dan waren de andere banken ook bereid geld in Reggefiber te steken.

Rechtszaak tegen NMa

Er is nog één onzekere factor voor Reggefiber. Er loopt momenteel nog een rechtszaak van onder meer UPC, Ziggo en Tele2 tegen de goedkeuring van de joint venture door marktwaakhond NMa. Het vonnis hierover wordt deze maand verwacht.

Reggefiber en de banken hebben er alle vertrouwen in dat die uitspraak positief uitvalt, verzekert Jan Davids, Directeur Corporate en Business Development van Reggefiber.

Lijst met gemeenten

UPDATE 12.10 uur: Reggefiber laat weten dat het om de volgende gemeenten gaat. In een aantal wordt al glasvezel aangelegd, in anderen gaat binnenkort de straat open.

Bathmen

Best

Deventer

Geldrop-Mierlo

Helmond

Holten

Laarbeek

Laren

Nijmegen

Rijssen

Ruurlo

Valkenswaard

Veenendaal

Veldhoven

Wijchen

Zeewolde

Almere

Amersfoort

Berkel en Rodenrijs

Dordrecht

Dronten

Elburg

Enschede

Haaksbergen

Hilversum

Houten

Leeuwarden

Meppel

Nijkerk

Schijndel

Sint Oedenrode

Son en Breughel

Uden

Veghel