Het bericht van regisseur Michael Bay (Transformers, Bad Boys) liet aan duidelijkheid niets te wensen over. "Paramount pisses me off!", schreef hij naar aanleiding van het besluit van de filmstudio om films in het vervolg alleen nog maar op hd-dvd uit te brengen.

"Ik wil dat mensen mijn films kunnen zien in de best denkbare formaten. Het zuigt om mensen met een Blu-ray-speler die mogelijkheid te ontzeggen! Dat betekent geen Transformers 2 voor mij!", dreigde de succesvolle regisseur.

Ferme taal, maar een dag later is Bay toch niet meer zo zeker van zijn zaak. "Gisteravond had ik een etentje met drie bezitters van een Blu-ray-spelers. Zij waren verontwaardigd dat ze Transformers niet op Blu-ray konden bekijken en ik raakte overtuigd van hun verhaal", verklaart Bay.

Met de klachten van zijn vrienden in het achterhoofd plaatste Bay om half twee 's nachts zijn woedende bericht. "Mijn reactie was overdreven", geeft de regisseur toe. Een gesprek met Paramount deed de rest. "Wat ik hoorde, klonk goed. Ik heb vandaag de film 300 op hd bekeken en het ziet er fantastisch uit."