Sinds maandag is KPN met internetaanbieder Het Net ook toegetreden tot de rangen van gratis internetaanbieders. Sinds maandag is het ook haast onmogelijk om de registratiepagina te bereiken. Volgens KPN loopt het storm: 'de eerste duizenden zijn al geregistreerd'.

KPN heeft niet de illusie nu duizenden mensen binnen te halen die nog nooit op internet zijn geweest. Andere gratis ISP's zeggen juist in koor dat door hun gratis aanbod vele voorheen huiverige Nederlanders over de streep worden getrokken en nu ook de eerste schreden op internet wagen.

"Mensen nemen meerdere accounts en proberen de providers uit," zegt KPN-woordvoerder Michel Hueber. "Het switch-gedrag zal toenemen nu er geen abonnementskosten meer zijn."

Hueber is ervan overtuigd dat Het Net een van de betere gratis internetaanbieders is. "Ons pakket is zeer compleet en inhoudelijk kunnen we nog van alles doen." Wat KPN nog in petto heeft voor Het Net wil Hueber niet verklappen.

Hoeveel aanmeldingen Het gratis Net inmiddels heeft wil Hueber niet zeggen. "Aantallen worden pas later bekendgemaakt." Het betaalde Net had 70.000 abonnees, die krijgen het geld dat tot juni betaald is terug.

Er wordt hard gewerkt aan de capaciteit van de aanmeldserver van Het Net. Registratie kan ook met de gratis CD-rom die bij Primafoon afgehaald kan worden.