Er is de laatste tijd veel aandacht voor overspel, zo weet Eenander.nl als geen ander. In de leeftijdscategorie van 18 tot 45 bezondigen een op de drie mensen zich aan een buitenechtelijke of op z'n minst buitenrelationele uitspatting, aldus de site.

Eenander.nl, een initiatief van het bedrijf Intergaming, biedt naar eigen zeggen de mogelijkheid om op een 'relatief onschuldige manier' online vreemd te gaan. Bezoekers kunnen op de site chatten en mailen met vreemden en voelen 'hoe het ook al weer was om ongecompliceerd aandacht van anderen te krijgen'.

Daarnaast staat op Eenander.nl een forum gericht op seks, relaties en vreemdgaan. "Vreemdgaan is een veel voorkomend fenomeen, waarom zouden we daar geheimzinnig over doen?", zo vraagt initiatiefnemer Jouke Bijlsma zich af. Eenander.nl is gratis toegankelijk, maar biedt, net als andere datingsites, ook betaalde lidmaatschappen aan.

De site heeft ook een aantal handige tips voor vreemdgaan. Zo wordt potentiële schuinsmarcheerders aangeraden om niet thuis af te spreken. Ook iemand uit de vriendenkring is voor dit doel niet erg handig.

Ondanks het gepropageerde open karakter worden directe toespelingen naar of afspraken direct gericht op seks niet gewaardeerd. "Het zijn juist de nieuwsgierigheid en de spanning die Eenander leuk maken en niet de platte seks. Wat de bezoekers uiteindelijk afspreken is natuurlijk niet aan ons, want het begint met een spel", besluit Bijlsma.